Vänner!

Hejsan!
Nu sitter jag här igen!
Har vart ute på en långprommenad med mamma och hundarna sen direkt när jag kom in från det så gick jag ner och tappade upp ett bad ( sååå skönt ), låg där i säkert en timma, så nu är jag ren förhoppningsvis=)
Efter det så satte jag på mig myskläder och började fixa mina naglar lite, så nu är dom nymålade och fina! När jag precis hade blivit klar med naglarna så ringde Marcus ( Jockes systers man ) så vi satt och pratade om allt och inget i ungefär en halvtimma=) Alltid lika trevligt att prata av sig lite!
När han och jag hade pratat klart så hade mamma redan lagt sig så pratade bara lite snabbt med henne sen så fixade jag mig inför natten, så nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla lite vänner tills älsklingen kommer hem från jobbet. Han kommer nog nu om ett tag för han slutar 22:00=)
Ska bli skönt att få träffa honom när han vart borta hela dagen!<3

Som dom flesta vet så är jag riktigt riktigt skoGALEN! Så när jag satt och tittade på tv idag så kom det en reklam för scorett, vilket är en av mina favoritaffärer=/ Blev riktigt sugen på att gå ner på stan och köpa ett par skor! Har inte köpt skor sen jag blev gravid och det känns jobbigt. Men jag kan ju inte springa och lägga alla våra pengar på skor när vi ska ha barn. Så jag har lovat Jocke att inte köpa en massa skor hela tiden=( Ni som är skogalna kan nog förstå hur jag har det. Låter kanske lite patetiskt men jag älskar verkligen skor!<3
Har inte kunnat använda några av mina skor sen jag blev gravid heller, har fått så mycket vätska i fötterna, så dom är för svullna för att gå ner i mina underbara skor som står och skriker efter mig!
Har lånat ut några av mina skor till min syster så dom kommer ut och får gå lite iaf. Men när vätskan i fötterna har försvunnit sen så ska jag gå som en idiot i alla mina älskade skor =)! <33
Tänkte avsluta det här inlägget med att lägga in en bild på ett par av mina favorit skor som kommer ifrån Danmark=)
Ta hand om er alla och sov gott
puss och Kram
<333

Början på en ny vecka=)

Hejsan!

Nu startar vi om på en helt vanligt Måndag, måste erkänna att jag verkligen hatar Måndagar. Jag har ingen aning om varför men jag bara gör det =P

Idag så har jag bara vart hemma med mina busiga hundar, dom har ifs mest sovit hela dagen men lite bus har vi hunnit med =)
Mormor kom över runt 11:00 nån gång sen har hon vart här hela dagen, morfar kom inte försen senare:P
När mamma kom hem runt 14:00 så åkte vi direkt in till stan för vi skulle till försäkringskassan och när mormor och morfar var här så passade vi på att fråga om hundvakt så vi hann in dit=)
Tog en j*vla tid att komma fram, dom är ju inte speciellt snabba på det där stället måste jag säg!!
Aja men nu är det avklarat iaf =)



Ikväll så jobbar Jocke till 22:00, tråkigt att han jobbar kväll men glad över att han har jobb iaf =)<3
Får ta hand om honom lite när han kommer hem, för han har jobbat sen 07:00 imorse så han är nog ganska sliten när han kommer hem!<3



Tänkte lägga upp bilderna som jag äntligen har lagt in på datorn=)
Bilderna är tagna i Lördags när jag gick in i vecka 36+0=)<33




Skriver lite mer ikväll=)

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Elin Skogsberg

Hejsan!

Idag så tog Jocke och jag en liten sovmorgon som vanligt på Söndagar =P Vaknade runt 11:30 idag då gick jag upp och hälsade lite på alla hundar och sen skulle mamma ut med Walther och Ahlizeé så jag tog med Uno upp till Jocke för att få upp honom ur sängen, men det slutade med att både Jocke och Uno somnade igen.... Fick upp dom båda efter ett litet tag iaf=)

Sen gick vi alla ner och käkade lite frukost sen så åkte Jocke iväg för att fixa en bil, han var borta i några timmar. Så medans han var borta tog jag och syster yster en sväng ut i skogen och letade efter kantareller, vi hittade inte så mycket eftersom vi inte hade jätte mycket tid på oss, men vi bestämmde att vi ska ta en sväng ut typ nästa helg eller vad vi sa och leta vidare på ett annat ställe=)
När vi kom hem så sa mamma att mormor och morfar hade ringt och bjudit över oss på mat, så vi hann knappt komma innanför dörren innan vi skulle gå igen, men men vi tog en liten prommenad ner dit och lille Uno gick faktiskt en bra bit =)
Det blev potatisgratäng vilket jag ÄLSKAR så jag tror nästan att jag åt lite för mycket.... Efter att jag hade ätit så kom Jocke ner och hämtade mig för vi skulle åka till Mattias som fyller 20 år idag=)
När vi kom in till stan så ringde Jocke och frågade honom vilken kod det var till porten men då hade dom tydligen missförstått varandra så vi skulle inte åka hem till Mattias utan till hans föräldrar i Torshälla så det var bara att vända och åka dit ist hihi =P

Han fick en snusdosa och en mjölkchoklad av oss men han blev glad för det lilla=D Vi satt där och pratade en liten stund och hade det trevligt, träffade även Amelie vilket var ganska länge sen så det var kul=)

När vi åkte från Mattias skulle vi svänga förbi hemma hos Fredrik som fyller 19 år idag, men han var inte hemma så det var bara att åka direkt hem.
Nu sitter vi här hemma, Jocke kollar Prison break och jag skriver. Vi ska snart ner och kolla på en film på 4:an som jag hoppas är bra=)

Men nu ska jag avsluta här så skriver jag mer imorgon. Magbilderna kommer in imorgon också =)

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Natti Natti=)

Hejsan!

Ville bara säga godnatt till alla och säga att jag skriver mer imorgon, för jag måste slänga mig i sängen  nu=)

ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Lördag!

Hejsan!

Vi kom hem igår runt 20:30-21:00 så jag tyckte det var lite sent att sätta sig vid datorn och skriva en massa =)

Men men nu är vi hemma iaf med lilla Uno, allt gick jätte bra och han är nog den minsta hund jag någonsin har sätt =O
Han väger 530 gram nu och är verkligen jätte liten, men gud så söt han är=D<3
Allt har gått jätte fint med honom och han trivs jätte bra=) Han äter som han ska och sådär så det är jag jätte glad över=)

Ska snart ner och busa lite med alla hundar där nere, Walther och Ahlizeé är jätte glada över lille Uno dom leker och sådär tillsammans=)


Idag så går jag in i vecka 36 =D <333 det känns helt underbart!
Det börjar verkligen närma sig och det kan sätta igång vilken dag som helst=D
Jag är så spänd men jag är faktiskt inte nervös inför förlossningen men det är ju ifs bara bra=D 
Mamma säger att hon tror att lillen tittar ut snart, för jag har haft ont i ryggen hela dagen och nu börjar det spänna i magen också, men jag tror inte det är riktigt dags än för det känns bara inte som det!

Vet inte om jag har skrivit det förut, men när jag åker upp till förlossningen sen så ska min syster Mimmie skriva här och säga hur allt går =)


Slänger in en liten text om vad som händer i vecka 36=)<33
Ska även lägga in en bild på hur magen har växt den här veckan men det tar jag lite senare för nu har jag inte riktigt tid att sitta vid datorn=P


Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.


Ta hand om er alla

Puss och Kram

<333


God Morgon!

Hejsan!

Nu har lilla jag vaknat till liv för dagen =)

Ska ner och äta lite frukost och fixa mig iordning sen så klockan 14:30 så ska vi åka mot Norrköping och hämta lilla Uno:D

Walther ska hänga med dit, eftersom hon vill se hur han ser ut nu för tiden=) Vi köper Uno av samma person som vi köpte Walther av!
Men lilla Ahlizeé får stanna hemma hos mormor och morfar för hon löper och hon hatar att åka bil :P

Men jag skriver mer ikväll om dagen:D

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Natti!

Hejsan!

Nu har jag käkat kvällsmat ( var ifs ett tag sen ) och så har jag duschat så nu luktar jag inte illa iaf ;)

Mamma har pratat med Evelina nu  alltså hon som vi ska köpa Uno av. Hon sa att lilla Uno har gått upp till 530 gram så det är bra iaf, och han äter bra nu:D Hon hade även vart hos veterinären och allt var perfekt med honom så det känns skönt=D
Imorgon klockan 14:30 så åker vi mot Norrköping och hämtar honom=D

Men men nu så ska jag slänga mig i sängen brevid Jocke och kolla lite Prison Break, men skriver mer imorgon!

Slänger in en liten bild på mina hundar jag har nu också, lilla Walther och Ahlizeé



Sov gott alla och ta hand om er
Puss och Kram
<333

Uno<33

Hejsan!

Hann inte skriva igår kväll, för Jocke och jag kom hem runt 22:00 och då la vi oss och kollade på film =)<33


Igår så firade jag och älsklingen 5 år tillsammans och att det var 1 månad kvar till beräknat förlossningsdatum=)<33

Jag lagade lite mat till oss för vi orkade inte gå ut och käka för Jocke var sjuk och jag kände mig allmänt hängig, men vi hade det mysigt hemma=D<3

Efter att vi hade käkat så åkte vi iväg till Hällberga för att hämta en tv hylla som vi köpt av Tero och Camilla. Vi blev kvar där ett litet tag och pratade med dom!
Vi åkte till Grundby för att lämna av hyllan sen och byta bil eftersom vi skulle sova i Mora. När vi var påväg hem så fick Jocke för sig att han ville ha godis när vi tittar film så vi åkte en sväng in till Maxi och köpte en påse =)
När vi kom hem så fiaxde vi oss iordning sen la vi oss i sängen och kollade på film och käkade godis, lite onyttiga får man vara ibland tycker jag! Vi hade det jätte mysigt igår iaf och nu längtar vi bara en massa tills lillsnutten tittar ut<33



Idag så tog jag sovmorgon lite för mig själv, vilket var jätte skönt!
När jag vaknade så ringde mormor och morfar för att fråga om jag ville komma över och käka där igen, så jag tog en prommenad ner till dom och sen har jag vart där tills mamma kom hem från jobbet=)
När mamma och jag kom hem så satte vi igång och städade huset, så nu är vi äntligen klara med det!

Imorgon så ska vi hämta lilla Uno ( en hund för er som inte vet ), vi sitter bara och väntar på att hon vi ska köpa honom av ska ringa så vi kan bestämma en tid när vi ska komma =)
Han är verkligen hur söt som helst =D

Men nu så ska jag gå ner och hjälpa mamma med maten och umgås lite med Jocke, skriver kanske mer ikväll annars blir det mer skrivning imorgon såklart!

Slänger in en bild på lilla Uno så ni får se hur han ser ut =)






Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Lunch!

Hejsan!

nu ska jag springa över till mormor och morfar för hon ringde mig och fråga om jag ville komma och käka lunch där så det tackar man aldrig nej till =)

Slänger in någe mer ikväll!

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Evelina Fahlström<3

Vill bara säga att jag älskar min bästa vän så mycket, och saknar henne ännu mer :O<33


Många bilder finns det på oss och jag tycker den här är klockren:D LÄNGE SEN <33333

1 månad kvar<3

Hejsan!

Idag så är det bara 1 månad kvar till beräknat förlossningsdatum=D<33
Jag vill att lillsnutten kommer nu, det går så segt när man väntar på någe =/ vill att det ska bara September iaf !!
känns verkligen helt underbart att lillsnutten kan komma vilken dag som helst nu :D<33



Idag så firar även jag och min älskade Joakim 5 helt underbara år tillsammans<3 Finns ingen som du min älskade <3

minns dagen som igår när vi träffades, hemma hos Fredrik innan vi skulle till å-festen =)<3
Vi var så små och vågade knappt kolla på varandra:P
Kommer ALDRIG glömma första gången vi krama varandra eller första gången vi höll varandra i handen<33
Första gången jag fick en puss av dig var när vi satt i karusellen hihi <3
Den dagen kunde jag aldrig tro att vi skulle stå här om fem år och ha barn om en månad, du gör mig verkligen till den lyckligaste människan på jorden<3
Jag älskar dig så mycket Joakim<3


Vi skulle igentligen gått ut och käkat idag, men Jocke är sjuk och jag börjar bli lite halvsjuk så vi bestämmde oss för att laga nån god mat hemma och bara titta på nån film och ha det mysigt =)<33
Ska in till stan sen och köpa rosor till min älskade så han blir lite glad när han kommer hem från jobbet =) <33



Ska gå ner till mina hundar nu och kela lite med dom, sen så vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på men får se vad som händer =)


Skriver lite senare !
                                                           Älskade<3
                                                                   



Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Stan!

Hejsan!

Inatt så kunde jag knappt sova någe. Har legat och haft ont i magen av att det ( spänner ) känns verkligen obehagligt, slutade göra ont runt 05:00 nån gång och då kunde jag somna tills jag skulle upp klockan 08:00=/
Vad skönt det skulle vara om lillen tittade ut nu på en gång =O
Ryggen värker när jag ligger på ryggen och sover och magen är i vägen om jag ska ligga på sidan, magen  går inte men det kanske ni fattar =P
men bara att stå ut en månad till, finns ju inte sådär jätte mycket att göra åt saken!
Min syster tror att lillsnutten kommer sista veckan i Augusti eller första veckan i September, men bara för det så kommer h*n säkert senare än beräknat!



Idag så har jag gått på stan med Thessa och Lizzie vilket var trevligt=D var så länge sen jag träffade båda två, skönt att få prata lite med dom!<33
Tack för dagen sötnosar =)<33


Linn och Mimmie kom och plockade upp mig på stan nån gång under dagen och så hängde jag med dom till jobbet, sen kom mamma efter ett litet tag och hämtade mig så åkte vi ut till hundarna och gick ut och gick med dom!
Har vart nere hos mormor och morfar en sväng på kvällen och fick fika, lite äppelpaj och det var såå gott:D<33

men nu sitter jag här framför datorn och pratar lite med kusinvitamin =)

Ska inte skriva mer nu för jag har ont i ryggen så jag kan inte sitta i den här stolen så länge till=/

Men skriver imorgon som vanligt=D


Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

God Natt=)

Hejsan!

Nu är min älskling påväg hem efter en hård dag på jobbet, ska bli skönt att få hem honom =)<33

Men jag ska gå ner och byta om nu sen ska vi sova när han kommer hem:P
Skriver mer imorgon=)

Sov gott och ta hand om er
Puss och Kram
<333


förhäxad!

Hejsan!

Idag så åkte jag in till min syster direkt på morgonen, för jag skulle få skjutsa ut till landet på någe vis =)

Kom till henne ungefär runt 07:00 så hann inte prata så mycket med henne eftersom hon var sen till jobbet, men men satte mig där och kollade på förhäxad:D Vilket jag tycker är en jätte bra serie!

Kollade från klockan 07:00 till 11:00 hihi!

Nån gång efter det så kom mormor och morfar och hämtade mig så jag kom ut till mina hundar!

Gick ner till mormor och morfar med hundarna direkt för jag skulle få käka lunch där. Nästan direkt efter att jag hade käkat lunch så kom mamma ner och vi gick hem med hundarna =)
Sen bar det av till stan för att åka till försäkringskassan men med våran vanliga tur så stängde dom klockan 15:00 och vi var där 15:16 som VANLIGT! Aja ska ta det i slutet av veckan ist.
Efter det så var vi påväg hem men när mamma stannade på preem för att tanka så kom jag på att vi hade glömt köpa mina järntabletter, men vi tänkte att vi svänger in på apoteket i skiftinge så blir det ingen omväg iaf! Men när vi kommer upp så stängde dom klockan 16:00 och vi där nån minut över, vilken tur måste jag säga !!!

Så det var bara att åka direkt ner till stan igen för att köpa järntabletter, var tvungen att ha dom ikväll för mina tog slut igår =/ Men nu har jag iaf ett helt nytt paket=D

Efter apotek besöket så tog vi en sväng förbi djuräffaren för att köpa koppel,halsband,mat/vatten skålar och säng till lilla Uno som vi ska hämta på Fredag =) blev jätte fint, så nu längtar jag jätte mycket till Fredag men den här veckan lär ju gå hur segt som helst eftersom jag längtar till någe!

När vi väl var påväg hem så ringde Jocke mig och sa att han ska jobba kväll idag, så han har jobbat från 07:00 och slutar 22:00, stackarn kommer vara helt slut när han kommer hem. Men han ska iaf inte jobba hela dagen imorgon utan han börjar klockan 12:00 ist =) Så det blir lite sovmorgon för våran del imorgon;) SKÖNT!

Men nu ska jag ta och avsluta här och prata med lite folk=)

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Söndag!

Hejsan!

Blir inte mycket mer till skrivande ikväll, för nu ska vi käka lite sen så åker jag och Jocke hem till Grundby och sover där=)

Men slänger in ett eller två inlägg imorgon, för nu är jag så hungrig att jag måste springa ner till bordet:P
Slänger in en liten bild på hunden som vi hämtar på Fredag=)<33 han heter Uno<3






Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Vecka 35+1<33

Hejsan!

Igår så sov jag hemma hos Natha, och det var jätte trevligt=D Tack för en trevlig kväll gumman :)<33
Vi låg och pratade om en massa saker igår, och det känns alltid bra!


Fick även lite kläder av hennes mamma som jag älskar, dom sitter jätte bra och är jätte söta:D<3


Har inte så mycket att skriva just nu, sitter bara och lyssnar på bra musik och kollar runt lite här på mina favorit bloggar, så bara skriva vad eran blogg heter så ska jag kolla in där, tycker alltid det är lika kul att läsa nya bloggar=D<3

Gick in i vecka 35+0 igår som jag sa, men tog bilder idag så lägger in nån bild på magen från idag =)<33



Våran älskling vecka 35+1<3




Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Myskväll=)

Hejsan !

Igår så var jag hemma hos min kusin Linn och umgicks med henne och min syster Mimmie=)
Vi lagade kyckligpaj vilket var jätte gott och efter det så kollade vi på en film. Jag kommer inte ihåg vad filmen heter men den gick iaf på 5:an igår klockan 21:00=)

När ungeför halva filmen hade gått så ringde Linns pappa och ville att hon skulle komma och hämta dom, så då sa Mimmie att hon skulle cykla hemåt eftersom det började bli sent, så jag hängde med Linn när hon skulle skjutsa alla ;)

Stackars Mimmie fick cykla i regnet ensam, men jag ringde henne när hon åkte genom skiftinge för jag ville inte att hon skulle cykla där helt ensam mitt i natten! Men hon klarade sig hem säkert =D

Linn och jag skulle igentligen bara ha skjutsat hem Tommy ( Linns pappa ) och hans kompisar sen hämta mamma från stan, men hon fick ett sms från hennes bror Linus att vi skulle skjutsa honom också:P !
Vi skjutsade först några till stan sen lämnade vi av Tommy hemma och efter det skjutsade vi hem Mamma, Gila och Anders!

Sen var det bara att dra iväg för att skjutsa Linus, vi trodde att vi skulle hämta honom i Borsökna men han var tydligen i skiftinge=P Efter att vi hade dumpat av Linus och hans två kompisar i stan så bar det av hemåt för våran del!
Tur att jag inte stannade kvar hemma hos Linn själv för det tog lite mer än två timmar att skjutsa alla ;) !

När vi kom hem så slängde vi oss i sängen direkt, för båda var jätte trötta. Tog inte jätte lång tid innan båda låg där och snarkade!

Vi vaknade runt 10:00 imorse, då gick vi upp och gjorde frukost sen satte vi oss i sängen och åt för det gick en film på disney chanel ;)!

När filmen var slut så ringde Jocke och sa att han skulle komma och hämta mig om ett litet tag, så jag slängde på mig kläder sen var det bara att gå ut till bilen och åka hem !

Tack Linn för en trevlig kväll=D<33



Idag går jag in i vecka 35+0 =D<33
Bara 5 veckor kvar och det känns underbart!<33


Bebisen


Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.


Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.



Du


Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


Jag längtar så mycket tills våran lilla snutt kommer:D<333



Idag ska jag sova hemma hos Natha så jag kanske inte skriver någe mer ikväll =)<3

Skriver iaf imorgon när jag kommer hem !<33

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Barnmorskan<3

God morgon =)


Nu sitter jag här och väntar på att Anna-liisa ska skjutsa mig till barnmorskan!
Som vanligt bara en vanlig kontroll och lyssna på hjärtljuden =D <33

Blev inget skrivande igår för jag blev kvar hemma hos Linn ganska länge så när jag kom tillbaka till Grundby så la jag mig i sängen direkt =P
Linn gjorde en väldigt god tacopaj igår som jag fick äran att äta utav=D MUMS säger jag bara!




Efter barnmorskan idag så kommer mormor och morfar och hämtar mig så jag kommer ut till mina underbara hundar, så det blir en prommenad med dom =)

När Linn slutar så ska jag ta mig till henne på någe vis, för ikväll ska hon jag och Mimmie laga lite god mat och ha det allmänt trevligt =) Mimmie kommer till Linn efter att hon har ridit klart hemma hos Matilda och Gabriella=)


Nu vill jag bara att tiden ska gå extremt fort så våran snutt kommer ut nu, vi längtar så mycket efter dig!<33
Varför ska tiden gå så segt när man väntar på någe kul?


Men nu så måste jag sluta skriva för att jag ska hinna in till stan i tid =)

Men ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

^^

Hejsan!

Förlåt om jag inte skrev någe mer igår kväll, men jag spelade ett spel med Jesper sen så skulle jag gå upp och hämta Jocke för vi skulle duscha men jag somnade i sängen innan jag hann ner till duschen och jag är inte jätte duktig på att skriva blogg i sömnen:P

Inatt har jag inte sovit sådär jätte mycket, har vaknat minst en gång varje timme för att jag har vart tvungen att gå på toaletten, nu förstår jag vad Sara menade med att det inte är nån mening med att gå bort från toaletten i slutet av graviditeten:P

Men lillen är värd allt besvär på nätterna=)


Imorse när Jockes klocka ringde så var jag inte jätte pigg på att gå upp ur sängen, men det var bara att pallra sig upp så vi skulle hinna duscha innan han åkte till jobbet =/
Men jag blev ju iaf lite piggare när jag hade duschat klart vilket kändes skönt :P

Satt och pratade med Natha och Jesper ett tag innan dom skulle gå till bussen, så var inte själv hela morgonen iaf!

Mamma kom och hämtade mig från Grundby lite efter 10:00 och skjutsade mig till Mora så jag kunde gå ut med mina söta hundar en liten sväng=D
Så nu sitter jag här ute i Mora och väntar på att Linn ska sluta jobbet för vi skulle hitta på någe när hon slutade=D


Imorgon så ska jag åka till barnmorskan, får åka dit ensam imorgon för Jocke har ju jobbet som han inte kan ta ledig ifrån, men jag klarar mig nog =D
Har bara lite problem med hur jag ska ta mig in till barnmorskan, måste ringa mormor och morfar och kolla om dom möjligtvis kan skjutsa in mig till stan!

Hoppas det löser sig =D

Men nu så ska jag avsluta här och gå ner till mina söta hundar så dom slipper sitta själva där nere:P

Slänger in ett inlägg senare ikväll!

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Städat!

Hejsan igen !

Nu har jag dammsugit och torkat av överallt här hemma i Grundby, jobbigt och tråkigt var det men sånt som måste göras!

Taskigt att alltid låta Anna-liisa behöva plocka upp efter alla så fort hon kommer hem från jobbet!

Nu sitter jag här med värk i ryggen efter att ha burit omkring på den där dammsugaren upp och ner för alla trappor=/ Har fått ont i ryggen sen jag blev gravid och det blir inte bättre av att jag håller på och gör en massa saker hela tiden, men det är tråkigt att bara sitta stil!

Men nu är det iaf gjort och det känns skönt=D
Nu sitter jag och väntar på att min älskade Jocke ska komma hem från jobbet, men han kommer nog vilket sekund som helst =D <3

Ska gå upp nu, men jag skriver mer ikväll!

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

En helt vanlig onsdag=)

Hejsan!

Idag så sov jag ut till klockan var ungefär 11:00 det var helt underbart måste jag säga =D

Sitter och kollar runt lite här på bloggen, ska snart gå upp och äta lite sen lunch sen ska jag fortsätta och plocka  undan lite här hemma =)


Men nu ska jag hjälpa Jesper hitta ett bra bakrecept för han vill baka!

Jag skriver mer senare=)

Måste bara säga att om en vecka så firar jag och min älskade Joakim 5 underbara år tillsammans:D<33
med andra ord har vi vart tillsammans  i 4 år och 51 veckor idag =)<333
Älskar dig Joakim Hellberg<3



Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Elin Skogsberg kort och gott!

Hejsan !

Idag har jag bara vart nere hos mormor och morfar, kom inte därifrån försen mamma kom och hämta mig eftersom det har spöregnat hela j*vla dagen =/ BLÄÄÄ!!

Förutom det så har jag haft spännigar i magen hela dagen också vilket inte har vart sådär jätte kul men det är ju sånt som ingår när man är gravid ^^ Plus att jag har mått illa hela dagen men det har inte släppt men men hoppas det gör det snart!

H*n har även sparkat som en tok idag, men det är iaf mysigt=D Jag kommer verkligen sakna alla rörelser inne i magen när h*n kommer ut men jag vill att h*n kommer nu ! <33

På fredag ska jag iaf till barnmorskan:D <33 Har verkligen ingen aning om hur jag kommer dit för både mamma och Jocke jobbar när har tid, får helt enkelt ringa till mormor och morfar och kolla om dom kan skjutsa in mig =)<33


Men men nu tänker inte jag skriva någe mer idag, för jags ka prata lite med Natha sen så ska jag övertala min söta lilla Jocke att vi ska spela ett frågespel =P <33

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Längtar!

God Morgon!

Nu har jag nyss ätit lite frukost och sådär, ska snart klä på mig lite kläder och ge mig ut på en liten prommenad med hundarna =)

Nu är det två saker som jag längtar någe så extremt mycket till och det är att lillsnutten ska komma och så längtar jag massor tills det blir dags för allt inför Julen!

Sitter och lyssnar på julmusik nu, det är så mysigt=D Ni får kalla mig galen om ni vill men jag älskar verkligen julen!

nån som vet någon mysig jullåt? =)



Nu ska jag kolla runt lite inne på ifokus sen så ska jag slänga på mig kläderna och gå ut och gå som sagt !

Skriver mer ikväll=D

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Kusin Vitamin<3

Hejsan igen !

Idag så kom min kusin Linn förbi ett litet tag vilket jag tycker var trevligt=D
Alltid lika kul att träffa henne, kan prata om allt med henne och sådär vilket känns jätte bra. En person som aldrig sviker mig, tack för att du finns Linn<33

Linn åkte hem lite efter 19:00 för hon skulle kolla på en film som började klockan 20:00 vilket jag också hade tänkt att göra, men mamma hade redan sätt den så hon hade ingen lust att kolla på den igen, så jag får ta och ladda hem den ist=)

Ist för att kolla på Tv så gick jag ner och la mig i badet ett litet tag, vilket var underbart skönt!
Jag är fått ont i ryggen sen jag blev gravid och det är väldigt skönt att ligga i värme då=)
Lillen bråkar ifs lite i magen när jag ligger i badet för länge, men men lyckades ligga i iaf 20 minuter innan h*n började bråka för mycket där inne =P



Aja nu sitter jag bara här i min mysiga morgonrock och skriver lite och pratar lite med min söta vän Evelina=D
Ska ta och avsluta här och sen så ska jag läsa i min bok!
Har en timma på mig att läsa nu innan Jocke kommer börja tjata om att jag måste släcka lampan=)




Men sov gott och ta hand om er
Puss och Kram
<333

Hejsan hejsan på er alla^^

Hejsan !

Måste bara starta med att säga att det var väldigt tråkigt nere på å-festen, var verkligen inge drag alls!

Men men sånt är livet:P


När Jocke och jag kom hem i lördags så gick vi och la oss direkt, men sen efter ett tag så var Jocke tvungen att gå på toaletten, så jag låg kvar i sängen och bara kollade runt lite, och då fick jag syn på någe stort som satt ovanför fönstret och jag ansträngde mig verkligen för att se vad det var, efter ett tag så rörde den lite på sig och det visade sig vara en äcklig och stor vårtbitare:O och jag hatar som så extremt mycket !

Jag låg där i sängen och väntade på att Jocke skulle komma men det tog ju tid, så den där j'vla vårtbitaren tog ett stort hopp mit sängen, och jag har nog aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv plus att jag flög ut ur rummet!!!

Men jag gick tvinga mig in i rummet igen för att hämta täcket och skaka ur det för jag kände inte riktigt för att gå ner i huset utan kläder:P

Fick hämta Natha som jag tvingade att döda den där vårtbitaren:P Sen när Jocke kom ut från toan så stod vi ganska länge och diskuterade om vem som skulle ta bort den där äckliga vårtbitaren men jag satte mig på tvären och VÄGRADE ta bort den, så det slutade med att Jocke sprang ner till Anna-liisa och sa åt henne att komma upp och ta bort den haha xD
Det tog ett tag innan vi kunde somna om efter det =P men vi överlevde:D


I söndags så skjutsade Jocke mig och Mimmie till Tuna Park så vi kunde springa omkring där medans han var på biltema och fixade lite saker=)

Jag hittade äntlingen en söt liten tjocktröja till lillsnutten=D eller det var Mimmie som hittade den:P

Var en brun luddig liten tröja med små öron på luvan=D Den var verkligen hur söt som helst!

Efter några timmars springande där så kom Jocke och hämtade oss, vi skjutsade hem Mimmie sen så åkte vi ut till Mora=)

Mamma och jag åkte in till stan för hon ville köpa chips och Jocke ville ha godis så jag hängde med och köpte lite sånt åt honom:P
När vi kom hem så kollade jag, mamma och Jocke på en urusel film!
Jocke hade fått låna en film av killen som tatuerar honom och han hade sagt att den var jätte bra.

Den hette Adams Äpplen, en Dansk film!  Jocke och mamma tyckte den var ganska rolig och sådär men jag måste säga att det var nog det sämsta skit jag sätt i mitt liv:P




Inatt har jag inte sovit speciellt mycket för så fort jag legat i sängen i ungefär 15 minuter så har jag var tvungen att springa upp på toaletten och kissa, det var lite irriterande=/
Men men gick tvingade upp mig när Jockes väckarklocka ringde eftersom han inte tycker det är så roligt att gå upp själv när jag får ligga kvar och sova=P

När alla hade åkt här ifrån så plockade jag undan frukosten och sen så tog jag en prommenad ner till mormor och morfar och där har jag spenderat större delen av dage idag =D

Lilla Ahlizeé började löpa idag, stackars lilla tjejen tycker inte om att gå runt med sin blöja=/
Lille Walther har namnsdag idag också, så mormor och morfar ska köpa fika och komma över till oss för att fira honom :P

Så nu sitter jag och väntar på att alla ska komma hit=)

Men nu ska jag avsluta här och gå ner till mina små söta hundar där nere!"

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Å-festen!

Hejsan !

Igår var jag nere på å-festen med syster yster, och så träffa vi Linn och Ello också:D<3

Mimmie vann som vanligt en stor choklad =P

Vi var inte nere sådär jätte länge men det var riktigt trevligt iaf!


Idag så ska Jocke och jag ner på å-festen och gå omkring lite=)
Anna-liisa och Benny skulle hänga med ner också så det blir kul=D!

Tidigare idag så var vi över hos lilla Tuva som fyller 4 år idag, hon fick en heffaklump eller vad dom nu heter av mig och Jocke, vilket hon blev jätte glad över=D'


Måste bara säga att jag blir lite smått irriterad på vissa folk!

Innan jag blev gravid så ville ni inte veta av mig och jag var så ful, äcklig och dum ja allt ni sa. Men nu sen jag blev gravid då är det ett väldigt tittande inne på bilddagboken och alla ska vara så trevliga!
Jag är precis samma människa fast jag är gravid!
Det är inte direkt så att jag glömmer allt ni gjort mot mig bara för att jag ska ha barn.
Jag slutade bry mig om vad ni säger om mig för länge länge sen, jag har liksom vuxit ifrån allt det där och startat om på nytt.
Nu ska jag och Jocke starta våran egen familj och allt som rör er andra ( ni vet vilka ni är ) ligger så långt borta!

Så nu har jag iaf skrivit av mig lite om det =)



Kommer en liten sen uppdatering nu om vad som händer i vecka 34+0=)<333


Bebisen



Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Du


Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.



Skriver lite mer imorgon för nu ska jag upp och äta lite mat:D

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

God natt!

Hejsan!

Jag hinner inte skriva någe ikväll för vi kom hem mycket senare än vad vi hade räknat med, men jag skriver imorgon för då har jag all tid i världen=D
så nu ska jag slänga mig i sängen för Jocke ligger och väntar på att jag ska lägga mig:P

Men sov gott <3



Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Åska =D

Hejsan!

Idag mår jag lite bättre iaf, febern försvann nångång under morgonen =D


Det har åskat en massa här idag vilket jag ÄLSKAR =D ( det åskar fortfarande lite ) Så nu är jag lite glad faktiskt!

Klockan 18:00 så kommer Jocke och hämtar mig och Evve för vi ska skjutsa henne till biltema i västerås där hennes mamma och pappa kommer och hämtar henne =)
Tråkigt att hon ska hem ifs men finns inte mycket att göra åt den saken =/
Snart börjar skolan också så hon har ju inte jätte mycket tid till att träffa mig, men bara att hoppas vi hinner ses nån gång innan lillen tittar ut till världen=)


Men men nu ska jag avsluta här skriver lite senare =)

Går in i vecka 34+0 idag =D<333 Så slänger in en liten bild som är tagen idag =)<33



Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Hallo!

Nu är det Evvepevve som skriver :)

Elin ligger i sängen lite halvsjuk och spelar sims på min mobil, haha. Förstår inte inte ens hur hon orkar, hihi! Men därför är det i alla fall jag som skriver, för hon orkar inte sitta här. Blir hon mer sjuk efter att jag åkt hem så förstår ni kanske om uppdateringen här inte blir på topp, men det märker ni ju :)

Men men, vi var ner på åfesten och kollade idag. Vilket tyvärr var ganska så dött, förutom det så har vi busat med vovvarna och bara varit vi. Men nu ska jag svara folket på Elins msn och så får ni ha det så bra! :)


MÄMÄ HÄR<3

Hejsan!

Jag tänker inte skriva så mycket idag för min söta MÄMÄ har kommit hit idag=D

MÄMÄ= bästa vän :P

Men men skriver några rader imorgon ist för nu ska jag vara social med henne:P

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333




Varm dag!

Hejsan!!

Idag har det varit någe så extremt varmt om jag får säga vad jag tycker, och den här värmen är inte kul när man är höggravid:O!

Men idag har jag och hundarna vart ute och gått en massa vilket är skönt för mina ben, dom svullnar inte lika mycket av att jag har vätska i dom när jag är ute och går =)

Sen klockan 14:00 så skjutsade mamma in mig till stan för Jocke och jag skulle åka till ett ställe och skriva på att Jocke är pappa till våran älskling=) Jag lovar en segare människa vi fick där går nog inte att hitta, hon var verkligen inte snabb nånstanns. Men men nu är det gjort och det känns skönt för både mig och Jocke att ha det gjort=D

Efter stan så hämtade mamma upp mig igen eftersom Jocke skulle tillbaka till jobbet, och så åkte vi ut till landet, och gick över till morfar eftersom han har namnsdag idag =)


Nu så kom jag och mamma precis hem, och jag sitter och väntar på att Jocke, Mimmie och Emil ska komma ut nu så Mimmie och jag kan bada=D Ska bli skönt att slänga sig i vattnet när jag är såhär varm!

Efter badet så ska Jocke och jag åka till Grundby och sova där =)
Men om jag får möjlighet att låna en data i Grundby så skriver jag mer ikväll, annars så skriver jag imorgon=)

Här kommer en bild på magen i vecka 33+0





Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Hejsan hejsan på er alla^^

Hejsan!

nu var det verklinge jätte länge sen jag skrev, skulle ha skrivit i Fredags men då åkte vi ner till å-festen och kom hem ganska sent så jag hann inte skriva någe!
Sen på Lördag så gick vi upp och åkte till västerås för att kolla på crosscart, och efter det åkte vi ut till Mora till mamma och badade med syster yster sen så blev vi kvar här ett litet tag!
Efter att vi käkat i Lördags så åkte vi ner en sväng till å-festen och gick omkring där och kollade men det tog inte lång tid innan både jag och Jocke tröttnade på skiten:P Så då drog vi ut till Hällberga och satt där och snackade till klockan blev runt 01:00 så klockan var ju väldigt sent när vi kom hem i Lördags natt också, så jag kände inte direkt för att sätta mig vi datan och skriva ett blogg inlägg!

Men men jag ska faktiskt slänga mig i sängen och  sova som en liten tomte nu =)

Skriver mer imorgon det lovar jag !

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Helt slut!

Hejsan!

Blev inget bloggande igår tyvärr, jag och Jocke blev kvar ute i Grundby igår så jag hade inte mycket till internet där =/

Idag skulle jag ha vart barnvakt åt lilla Lina ( Tero och Camillas lilla dotter ) men det blev inte av eftersom jag hade feber och ont i halsen imorse, så jag har vart helt borta idag. Feber och 30 graders värme är inget som är bra tillsammans om jag får säga vad jag tycker!

Men nu så har Jocke och jag vart hemma hos Mimmie och hämtat en chokladtårta som hon har bakat, för Jocke ville bjuda på fika imorgon på sitt jobb =)

Jag hade inte tänkt skriva sådär jätte mycket idag för jag gillar inte att sitta framför datan när jag har ont i huvudet!

Idag så går jag i vilket fall som helst in i vecka 33=D <3
Jag har haft våran lilla älskling i magen i 33 veckor idag, och det är inte långt kvar till lillsnutten tittar ut =D<33
Det är konstigt att man kan längta efter nån som ligger så nära, finns ingen som jag har så nära som lillsnutten men det finns ingen som jag längtar mer efter heller <33
Vi älskar dig mest av allt redan nu lillsnutten<3



Nu ska jag gå och titta lite tv med älsklingen innan vi ska sova =)

Jag skriver bloggen lite senare på kvällen imorgon för jag ska vara barnvakt åt Lina på dagen:P

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333


Barnmorskan idag =)

Hejsan!


Tyvärr så hann jag inte skriva någe igår. Jocke och jag åkte ut till Grundby och käkade mat där sen så skjutsade han mig till min syster Mimmie för att hon och jag skulle ut och gå =)
Kom hem väldigt sent och då var vi tvugna att gå och lägga oss direkt eftersom Jocke går upp så tidigt till jobbet:P


Imorse så gick jag upp och fixade frukost till mig och Jocke medans han duschade lite snabbt =) Sen var det bara för honom att slänga i sig frukosten och åka till jobbet!
Så nu har jag kollat lite på tv och bäddat sängen, sitter och väntar på att mamma ska ringa och säga att hon kommer och hämtar mig.
Hon ska skjutsa mig nertill Mimmies jobb, för hon ska hänga med mig till barnmorskan idag =)
Jocke måste jobba så jag har en mycket snäll syster som ställer upp och hänger med !

Blir det vanliga, dom ska ta lite prover på mig och lyssna på hjärtljuden =)
Blir alltid lika glad när jag får höra min älskade lillsnutts hjärta, en känsla som är helt obeskrivlig=)<3

Snart är Jockes och min lilla älskling här =) Det börjar verkligen närma sig nu och vi längtar någe så otroligt<3
Det kommer bli min syster som får skriva när vi är påväg till förlossningen och efter det bara så att alla vet =)

Men nu så ska jag ta och byta om till lite bättre kläder så jag är klar tills mamma kommer och hämtar mig:P

Skriver ikväll =D'

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Varmt!

Hejsan!

Skrev ingent igår för jag och Jocke kom hem så sent, vi åkte ut till Hällberga en snabbis sen var klockan jätte mycket så jag orkade inte sätta på datan :P

Igår var det så varmt i mitt rum att Jocke och jag fick flytta ner och sova i vardagsrummet =O jag trodde jag skulle dö av värmeslag där ett tag, men jag lever =D

Nu ska jag byta om till lite bättre kläder än min morgonrock sen så ska jag gå ner till mormor och morfar med hundarna=)

Men skriver mer ikväll=D

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Bio Kväll=)

Hejsan!

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 20:30 så Jocke och jag kan åka in till stan, för vi ska kolla på Bio ikväll=) Vi ska se Public Enemies=D
Den verkar jätte bra, får se om den är det eller inte!


Skriver mer när jag kommer hem ( om det inte blir försent ) annars skriver jag imorgon =)

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Sova snart=)

Hejsan !

Måste bara börja med att säga att vi hade jätte roligt i Hällberga igår även om vi tog det lugnt och la oss skapligt tidigt:P
Tack för en mycket trevlig kväll=D <3


När Jocke och jag vaknade så åt vi lite frukost och sådär, sen så åkte vi från Hällberga till ett garage där Jocke och hans kompis Johan håller på och fixar en bil, och nu fick jag äntligen se hur långt det var ut dit:P Jag trodde lixom Jocke överdrev lite men nej jag förstår verkligen vad han menar nu =)

Efter vi vart vid garaget och hämtat däcken så åkte vi till Torshälla för Jocke skulle fixa någe med däcken ( fråga mig inte vad för jag fattade verkligen igenting ) sen bar det hem mot mamma =)

Nu har vi vart här ute och käkat lite och bara tagit det lugnt, vi skulle igentligen ha gått på bio men jag orkade inte eftersom jag har så mycket vätska i benen och vill helst hålla dom så högt upp som möjligt och det är svårt på bio =/
Men men det blev ju trevligt att bara sitta hemma också =) <3

Jocke bakade lite kladdkaka också,  både jag och mamma tyckte den var jätte god men mamma ville inte ha eftersom hon har så svårt att äta choklad =P Men jag och Jocke åt!


Nu sitter jag här och skriver i min lilla blogg och väntar på att Jocke ska bli klar med att bränna ut en film som vi ska kolla på =)

Jag skulle igentligen ha åkt till min bästa vän Evve imorgon, men nu är det så att jag har så mycket vätska i bena och det är inte skönt för fem öre det spänner så mycket så jag kan inte gå sådär jätte bra=/ Så jag klarar inte av att sitta på ett tåg så länge eftersom det är värst när jag sitter ner. Så jag kan inte åka till henne imorgon =(
Men hon skulle säga till så fort hon får pengar så kan hon komma ner till mig och om mina ben blir bättre så åker jag upp till henne =)<333 Tycker verkligen det är tråkigt att mina ben skulle bli såhär just nu för jag saknar henne så mycket=/<3


Men nu så ska jag krypa ner i sängen med min söta Jocke och kolla på filmen som han har bränt ut =)

Tänkte lägga in en liten bild på mig och bästa vän =)<333

Men ta hand om er alla och sov så gott
Puss och Kram
<333




RSS 2.0