Vecka 24+0 <3

Hej,hej!



Idag går jag in i vecka 24+0 :D
Är det bara jag som tycker att det går extremt fort framåt?!


Lillskrutten sparkar på som en galning där inne och h*n sparkar på extra mycket när Jocke eller Molly pratar :D



Igår var vi hos barnmorskan igen.... Jag fick tyvärr order om att börja käka dom där j*vla järntabletterna :/ Min mage gillar verkligen inte dom!
Men jag har inte så mycket att säga till om där känner jag.
Huvudvärken försvinner iaf när jag tar tablettera, så det är positivt :)


Jaha, vad har jag mer på hjärtat då :)
Jocke och jag försöker komma fram till några bra namn, men jag kan meddela er att vi absolut inte gillar samma namn :P
Så ni får jätte gärna komma med förslag :)

Ni kanske har några bra namn som både jag och Jocke gillar!

Mollys namn kommer från en låt som Jocke spelade nån dag innan Molly föddes. Namnet fastnade såklart hos mig och som tur var så gillar Jocke också det namnet :D

Nej, nu ska jag kopiera in texten här från vecka 24 :)


Vecka 24+0


Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid.Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa igraviditetsshop

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln. 

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.




Lillskrutten
<3



Vad tror ni alla att det blir för kön på lillskrutten? :D


Puss & Kram
<3

Pussmunnen

Hej,hej!



Här kommer en lite puss till er alla från Molly, haha :D

Jag tycker hon är så extremt söt när hon gör sin lilla pussmun :P
Sötaste Molly
<3

Flätor <3

Hej,hej!



Igår vad jag, Jocke och Molly iväg och köpte en vagn till lillskrutten :) Så nu behöver jag inte oroa mig för att hitta en vagn i tid!

Det blev såklart en Emmaljunga som jag har velat ha från början... Jag är lite smått förälskad i deras barnvagnar :D
Jag kommer lägga upp en bild på vagnen sen... Just nu har jag inte riktigt tid med att hålla på med det, eftersom vi håller på och packar ihop hela lägenheten :)

Det är ju bara 16 dagar kvar tills vi får nyckeln till huset och då blir det en snabbflytt över till huset :)
Vi ska ha över alla saker till huset när vi får nyckeln och försöka packa upp det mesta plus julpynta som galningar :D

Hon som ska ha lägenheten efter oss ska flytta in den 16 December så vi har extremt mycket att göra på 2 dagar!
Men det kommer nog att gå jätte bra :)


Vi ska fira jul i huset såklart, det ska verkligen blir skönt att vara på ett ställe hela kvällen ist för att åka omkring till alla familjer :P


Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på... Det går inge roligt på tv så jag kommer antagligen bara sitta och uggla framför datorn!



Jaha, vad händer mer... Magen växer på i sin egna lilla takt, jag tycker faktiskt att jag är mindre om magen än vad jag var med Mollybusen. Jag måste kolla på magbilderna från när Molly låg i magen och se om jag har rätt, men dom bilderna ligger på bärbara så jag måste lägga över dom på den här datorn först och det kan jag inte göra idag för datorn ligger ute hos mamma!


På tal om lillskrutten så ska vi till barnmorskan imorgon klockan 10:00 :) HOPPAS allt ser bra ut!

Idag fick jag faktiskt göra flätor på lilla Molly :)
Det är ett under att hon lät mig göra det, dom fick inte sitta kvar sådär jätte länge men iaf :P

Men jag fick en bild på dom söta små flätorna som hon var så fin i :D

Mammas älskling
<3



Ne, nu ska jag läsa lite bloggar och bara vänta på att Jocke kommer hem från jobbet :)


Puss & Kram
<3

Vecka 23+0 <3

Hej,hej!


Idag är det ju vecka 23+1 men jag orkade inte fixa in bilderna på datorn igår och sådär :P


Hur som helst så växer min lilla mage mer och mer nu för varje dag, jag har börjar känna mig lite klumpig :P

Jag tänker inte skriva så mycket mer idag så jag slänger in texten och bilden ist :)



Vecka 23+0

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det. 

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden. 

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.






Bästa bilden jag kunde få till med min iphone :P
LILLSKRUTTEN
<3





Puss & Kram
<3

Mysiga Onsdag :)

Hej,hej!



Idag blev det som sagt pepparkaks bakning hemma hos mormor och morfar med Mimmie och Linn =)

Så nu står det en stor burk med nybakta pepparkakor i skåpet, vilket min söta älskling antagligen kommer älska när han kommer hem :D

Molly har redan provsmakat och dom fick helt klart godkänt av henne :)


När Molly och jag kom hem så busade vi lite på henne rum sen så bäddade vi ner oss i soffan för att kolla på disney junior. Hon älskar den kanalen så det är perfekt att sätta henne där så hon varvar ner lite innan hon ska sova :)

Jag somnade till lite när vi låg i soffan men Molly väckte mig när hennes favorit program var slut och sa: Nu vill jag sova mamma :P Haha!
Det är bra att hon säger till när hon vill sova :)


Det här med att gå på pottan går verkligen framåt nu :D 
Hon har inte riktigt gillat att gå på pottan förut, men nu älskar hon verkligen det... Så hon har nästan aldrig blöja på sig hemma längre :D

Min lilla sötnos jag är så stolt över dig <3



Idag går jag in i vecka 23+0 :) <3 
Jag kommer lägga upp texten om det imorgon och bilden kommer imorgon med... För just nu är jag bara allmänt trött och vill att min fina älskling ska komma hem så jag får mysa lite med honom :)


Men vi hörs imorgon :D










Puss & Kram
<3

Feber

Hej,hej!


Ligger i soffan och tycker synd om mig själv eftersom jag har feber, igen!

Men tänkte bara hoppa in och säga att jag inte tänker blogga så mycket mer än det... Utan jag ska bädda ner mig i sängen och försöka bli frisk under
Natten!


slänger in en söt liten bild på min fina familj som jag tog imorse innan Jocke lämnade Molly på dagis :)



Puss & kram
<3


Måndag

Hej,hej!

Jag har visst blivit extremt dålig på att blogga :/
Jag sover fortfarande dåligt på nätterna så när Molly har somnat på kvällen så ligger jag mest i soffan och försöker vila lite.

Jag sov inte såhär dåligt när jag väntade Molly... Men jag hoppas på att jag kan få sova en hel natt snart!


Idag har jag och Molly vart ute hos mamma en sväng för att vi skulle kolla om det gick att ha Uno och walther tillsammans. Det gick faktiskt riktigt bra :) får ta det lite försiktigt framåt bara.


Nu ligger jag som vanligt i soffan och är trött eftersom jag inte får tillräckligt med sömn :/ väntar på att Jocke ska komma hem från jobbet... Han jobbar över idag :( kvällen känns jätte lång när han jobbar över så jag hoppas det går något bra på tv tills han kommer.
När han kommer hem så ska jag ut på en snabb promenad med walther sen ska jag försöka sova.



Vad har hänt mer då... Mitt lilla problem som jag har skrivit om ett par gånger som jag trodde hade blivit lite bättre har blivit värre igen eller iaf hamnat där det var från början! Vad glad jag blir när såna här jävla saker ska förstöra mitt humör... Det känns inte som att det går framåt heller det går snarare bakåt!

Ne, nu ska jag inte skriva mer om det... Nu ska jag bara vänta på att min underbara älskling ska komma hem :)

Ska försöka skriva imorgon mer... Då blir det antagligen från datorn också. För när man skriver från iphone så blir det lätt rörigt :P

Puss & kram
<3


Vecka 22+0 <3

Hej,hej!


Jag har visst inte bloggat på en vecka... Tiden har bara försvunnit!

Jag har inte orkar göra något den senaste veckan för min hjärna tycker tydligen inte att jag beöver sova på nättern längre, och om jag får sova något så är det max 4 timmar men det är inte så ofta jag får sova så länge :/
Min kropp tycker däremot inte att det är lika roligt att vara utan sömn kan jag meddela och mitt humör är inte på topp när jag är trött!

Jag är glad över att Jocke orkar med mitt hemska humör och försöker göra allt för att jag ska få sova lite iaf. 

Så en stor puss på min fina älskling för att han är helt underbar :) <3


Igår var jag iväg med min syster till Heron City för att gå på Twiday :D

Det hela startade klockan 15:30 men första filmen kom igång 16:00 för dom hade lite tävlingar och sånt innan :P

Premiären på Breaking Dawn part 1 började såklart klockan 00:00 och jag älskade verkligen filmen, den var helt otrolig :D
Jag kanske smiter iväg och kollar på den en gång till på bio... Fast då kollar jag här i Eskilstuna ;)


Hur som helst så kom jag i säng klockan 05:00 imorse och jag kollade på klockan sista gången 06:00 och då hade jag inte somnat än... Men jag måste ha somnat strax efter jag kollade på klockan då, sen vaknade jag klockan 08:00 när Jocke och Molly började låta nere i köket.

När vi hade lämnat Molly på dagis så körde Jocke hem mig och sa att jag behövde lägga mig i sängen ett tag innan jag svimmade... Så jag somnade faktiskt och sov i lite mer än en timme!


Idag går jag in i vecka 22+0 :D

Jag tycker att veckorna bara flyger iväg om jag ska vara ärlig... Det är ju ifs skönt att tiden går lite fortare för då kommer ju snart lille bebisen :)

Jag slänger in bilder på magen och en text om vecka 22 som vanligt =)



Vecka 22+0


Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt ochväger ca 500gBarnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.









<3




Nu ska jag gå och skära upp lite citroner innan Grey's Anatomy börjar :)

Våran söta lilla dotter somna så mysigt i bilen idag :)
Älskar Dig
<3


Kvällsgodis
:)



Puss & Kram
<3


21+0 <3

Hej,hej!



Idag har jag vart ute hos mamma igen (vad ovanligt) för att hinna måla lite innan jag skulle hämta upp Mollybusen från dagis :)

Efter dagis så åkte vi hem till Mimmie, vi åkte från henne strax innan 18:00 så vi blev kvar där ett tag :P

Mimmie fick känna när lilla bebisen sparkade, h*n sparkade tyvärr inte sådär jätte hårt som h*n brukar göra när jag lägger mig... Men dom blir ju starkare för varje dag som går :)

Molly fick en smurf av Mimmie när vi var där och hon älskar den :P 
När hon gick och la sig så var det smurfen som hon skulle ligga och krama... Det brukar vara Alfons som hon ska krama men idag fick Alfons ligga bakom smurfen med en filt medan Molly och smurfen delade täcke :P

Molly hittade sin gamla liggdel till vagnen  ute hos mamma som hon
bäddade ner sig i och låtsades sova :P

Jag älskar dig så mycket min underbara lilla tös!
MollyBusen
<3

Idag går jag in vecka 21+0, så tiden den tickar på fort framåt :)

Ska klistra in texten om den här veckan som vanligt!

Vecka 21+0

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan dusvettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. 

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen.Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

 

 






Älskar dig min lill skrutt
<3


Nu ska jag försöka hinna titta igenom lite bloggar innan jag ska titta på Grey's anatomy :D




Puss & Kram
<3



Hejhopp

Hejsan!

Jag sitter och skriver från min iphone... Igen!
Det blir lätt så när man myst ner sig i soffan för kvällen :P

Idag har jag som vanligt hjälpt mamma med renoveringen :) det blev inte jätte mycket gjort från min sida idag för jag åkte ut dit efter att jag hämtat Molly från dagis :P


Jag ska snart gå och lägga mig och hoppas på att jag får mer sömn inatt än vad jag fick förra natten... Jag hade inte såhär svårt att sova med Molly.

Sen när jag väl har somnat så vaknar jag av att jag har drömt något extemt(oftast något om att jag är på väg att bli mördad) eller så är jag kissnödig.
Det är konstigt att jag älskar att vara gravid :P
Men nu tänker jag inte mala på mer om det :)


Nu ska jag gå och borsta tänder innan jag bäddar ner mig i sängen:)



Puss & kram
<3


Förlåt

Förlåt för extremt dåligt bloggande! Jag har verkligen inte haft tid :/

På dagarna har vi hjälpt mamma med sin renovering och på kvällarna har jag vart helt slut så jag har helt enkelt inte orkat skriva då. Men jag har iaf läst alla bloggar jag följer och svarat på kommentarer :)


Lille bebisen sparkar på för fullt i magen nu. H*n sparkar mest på kvällarna när jag sätter mig ner och tar det lugnt eller går och lägger mig :P

Det är så mysigt på kvällarna när både jag och Jocke somnar med händerna på min mage :)

Molly har vart framme några gånger för att försöka känna men hon har inte tålamodet till att vänta på en spark :P
Oh, vad jag längtar tills jag får se vad hon säger när vi kommer hem med hennes lillebror/syster... Hoppas bara att det blir en positiv reaktion från hennes sida :)


Nej nu orkar jag inte skriva mer för jag skriver från min iphone:P

Ville bara säga att det bara är 8 dagar kvar tills jag och syster ska iväg på twiday :D vi längtar extremt mycket :P



Puss & kram
<3


Magbild<3

Slänger bara upp en bild på magen som jag tog igår :)

<3


Vecka 20+0 <3

Hej,hej!
Våran lilla tös blev sjuk inatt, så hon har hostat som en galning hela natten :/
Hon fick vara hemma från dagis idag såklart, så vi har bara tagit det lugnt. Linn kom förbi en sväng idag och det tyckte Molly var riktigt roligt, men hon blev väldigt ledsen när Linn åkte hem.

Precis när jag hade tänkt börja fixa Molly inför natten så plingade det på dörren, det var mormor och morfar som hade vart ute på en promenad så dom ville komma förbi och hälsa på lilla sjuklingen :)

Dom stannade ungefär 30 minuter så Molly fick leka lite till innan det blev läggdags :P

Nu sover hon iaf som en stock, hoppas hon mår bättre imorgon när hon vaknar :)

Idag går jag in i vecka 20+0 <3

Så nu har halva tiden gått av den här graviditeten :)

Lille bebisen har faktiskt börjat sparka riktigt hårt, och det är riktigt mysigt! 

Det som är skönt nu är att jag nästan aldrig mår illa längre :) Det som är lite halvjobbigt är att mina bröst läcker som jag vet inte vad... Som tur är så läcker dom mest på kvällarna/nätterna. 
Jag har redan börjat få vätska i fötterna... Hoppas det inte blir lika mycket vätska som det blev när jag väntade Molly!

Här kommer iaf texten om veckan jag är i nu... Bild på magen försöker jag fixa imorgon för jag orkar inte fixa det just nu :P


Vecka 20+0

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser.Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH. 

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägsNu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och luktÄntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Puss & Kram
<3

RSS 2.0