Förlåt, förlåt

Som sagt förlåt! Har vart dålig på att blogga.


Men jag mår inte så bra... Har högt blodtryck, huvudvärk och flimmer framför ögonen :/
Så jag har inte haft så stor lust att blogga och när jag har haft det så har jag inte kunnat :(

Idag går jag in i vecka 37+0 och jag vill väldigt gärna att lillskrutten kommer nu!
Eftersom jag inte får göra något förutom att sitta still så blir Jocke hemma från jobbet imorgon för Mollybusen har fått ögoninflammation så hon får inte vara på dagis.
Stackars lilla Molly :/ <3

Men magbild kommer imorgon för nu ska jag sova!


Puss & kram
<3


Magen vecka 36+0<3


Vecka 36+0<3

Hej,hej!



Idag går jag in i vecka 36+0 :) 

Nu börjar faktiskt magen bli riktigt klumpig och är allmänt i vägen. Idag fick Jocke hjälpa mig upp från golvet när jag hade lekt med Molly!
Man känner sig ju inte direkt smidig när man måste ha hjälp upp från golvet... Men det är inte alltid så lätt att ta sig upp själv med foglossningar.
Jag börjar bli trött på magen även om jag älskar den. Men nu går jag ju bara och väntar på att det ska hända något, fast det kommer nog ta sin tid innan det gör det!


BB-väskan skulle jag ju packa i helgen som var hade jag ju tänkt... Det blev aldrig av så ska försöka ta itu med det nu till helgen ist. Måste bara ner på stan och köpa några saker till lillskrutten som fattas :)

Här kommer texten om vecka 36+0!



Vecka 36+0



Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen. 

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt attbarnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.




Bilden på magen slänger jag in från min iphone som vanligt sen!


Imorgon så är det sista dagen för Molly att äta sin penicillin :) Så nu får vi hoppas på att hon inte blir sjuk direkt igen!

Imorgon tar vi även helg här hemma som vanligt, så när Mollybusen kommer hem från dagis så ska vi ha myskväll här hemma med lite majskrokar och mumin ;)
Hon orkar inte göra så mycket mer än att mysa ner sig i soffan imorgon för hon har en lång dag på dagis :/

Men det är alltid mysigt och bara ligga i soffan och kramas :D <3




Nu ska jag hjälpa mamma med att leta reda på ett nr... Så ska stänga ner här innan hon ringer upp igen!
Men vi hörs imorgon!

Puss & Kram
<3

Tillbaka

Hej,hej!




Nu är jag tillbaka här på bloggen. Det har blivit lite dåligt bloggande för Molly gick och blev sjuk så hon äter penicillin. Men nu mår hon iaf mycket bättre :)

I helgen har det iaf blivit mycket mys med min fina lilla tjej eftersom hon inte har orkar så mycket mer :)
Igår orkade hon iaf med att vara ute och busa lite som tur var :P


Idag är det exakt 1 månad kvar tills lillskrutten är beräknad att titta ut! Jag är ju som sagt säker på att jag kommer gå över två veckor den här gången med, men iaf!

Ikväll så har jag suttit här i soffan och tagit det lugnt för mina sammandragningar gör faktiskt ont idag :/ 
Men nu har dom börjar lugna ner sig lite efter lite vila i soffan :)

Nej, jag ska inte skriva mer idag utan fortsätter imorgon när jag går in i en ny vecka :)


Nu ska jag läsa igenom lite bloggar som jag har missat nu under helgen tills min fina älskling kommer hem från jobbet :)
Sen ska jag faktiskt hoppa raka vägen ner i sängen för jag är extremt trött :P
Puss & Kram
<3

Magen 35+0<3

Här kommer bilden på min mage för denna vecka:)


Vecka 35+0<3

Hej, hej!





Idag går jag in i vecka 35+0 <3 Det närmar sig med storsteg nu. Lillskrutten är med andra ord beräknad att komma om 5 veckor :D
Du får gärna titta ut lite tidigare även om jag räknar med att du kommer ligga kvar i två veckor extra :P
Jag har tänkt länge att jag ska börja packa bb-väskan men jag gör ju aldrig det. Antagligen så drar jag ut på det bara för att jag är så säker på att jag kommer gå över tiden. 
Men det vore ju bra att ha den färdigpackad ifall att det skulle hända något tidigare. 

Jag vet ifs inte riktigt vad jag ska packa ner... Kläder till lillskrutten har jag redan tagit fram så det är bara att slänga ner i en väska. 
Får försöka ta itu med det i helgen helt enkelt :)


Här kommer texten om vecka 35 :) <3



Vecka 35+0






Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet
. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.



Bilden ska jag försöka hinna slänga upp lite senare, annars kommer den upp imorgon :)




Idag har jag vart ute hos mamma och skottat lite. Jag kan meddela att det inte är det bästa att göra när man har foglossning!
Så nu sitter jag där jag sitter, för jag kan knappt ta mig framåt själv!
Men det var skönt att skotta sålänge jag gjorde det iaf :P


Nu ska jag gå och äta lite mat :) Men vi hörs sen!

Puss & Kram
<3





Sammandragningar

Hej,hej!



Idag blev jag utbjuden till mamma för att äta lite smörgåstårta såhär på alla hjärtansdag. Det var riktigt gott :)

Jag firar aldrig den här dagen direkt... Känns lite överdrivet måste jag säga. Föstår inte vitsen med att köpa massor av onödiga saker just den här dagen. 
Då gör jag det hellre en helt annan dag som inte är bestämd!

När Molly kom hem från dagis så började vi och fixa köttbullar. Molly tyckte att det var jätte roligt att göra det och gott blev det :D

Molly fick sitta på min höft under tiden som jag gjorde mat, det var jätte mysigt under tiden för hon var extremt kramig. Men just nu har jag EXTREMT ont i ryggen så jag tror inte att jag kommer kunna förflytta mig ur soffan försen Jocke kommer hem och hjälper mig upp.


Det har inte hänt så mycket mer idag faktiskt. Jag har jobbiga sammandragningar idag igen, men det har jag ju till och från vissa dagar!

Men,men nu ska jag nog läsa igenom lite bloggar innan jag ska stänga ner här :)

Vi hörs sen!

Puss & Kram
<3

Helgen

Hej,hej!




Det blev som vanligt inget bloggande i helgen men ska försöka skriva lite lätt om vad som hänt :)


I Fredags så var jag och Jocke hemma hos Amelie och Mattias. Vi käkade lite mat och spelade spel och det var riktigt trevligt :D
Så tack för en mycket trevlig kväll :)



I Lördags när vi vaknade så åkte vi ut till mamma eftersom Mollybusen sov där :) Vi käkade lite frukost och sen så gick vi ut på isen för det var fisketävling där ute. Så vi tänkte att Molly kanske skulle tycka att det var roligt.
Hon tyckte det var roligt när mormor och morfar fick fisk men hon ville inte gärna ta i dom :P Får se om hon kanske vågar sig på det mer i sommar ;)
Efter det så åkte vi hem och busade här hemma hela familjen. Så det blev en mysig Lördag hemma :)


I Söndags så var vi också bara hemma och busade i snöns och bakade lite. Vi var iväg och handlade lite mat bara annars så har vi inte gjort mycket :P

På kvällen så ringde jag till förlossningen för jag hade pratat med ett par stycken som tyckte det var bäst. Jag hade haft huvudvärk i ett par dagar och sen i Lördags hade jag haft flimmer framför ögonen... Så jag ringde dit och dom ville att jag skulle komma upp så dom fick kolla om allt var bra!

Syster min fick hänga med dit upp för Jocke var iväg i Strängnäs och dom ville att jag skulle komma direkt. Så Anna-liisa kom hit och satt hos Molly.

Hur som helst så var det ingen fara med varken mig eller lillskrutten vad dom kunde se. Så jag skulle höra av mig direkt om jag fick flimmer framför ögonen igen, för då skulle dom tydligen ta fler prover!

Hur som helst så tyckte jag att dom var rätt så klantiga där uppe... Den ena var inte speciellt duktig på att göra ultraljud sa han så det kändes ju inte sådär jätte bra. Den andra som kom in som skulle ta blodtryck klarade inte av det heller så det blev jag också irriterad över!

Och när jag låg där inne i rummet som öppnar en annan dörren för att ta in en tjej som skrek som en galning, jag tycker liksom inte att sånt får hända!
Så när jag ska till BM igen så ska jag prata med henne om var hon säger om mina yrselattacker och flimmer!


Det var iaf min helg det :)

Nu ska jag kolla på mammor och minimodeller. Så vi hörs imorgon!


Puss & Kram
<3

Finaste <3

Ville bara slänga in en bild på mina fina älsklingar som jag älskar så mycket <3


Linnsan <3

Hej,hej!




Idag har jag spenderat dagen med Linn :)

Vi har vart nere på stan och kollat runt lite på allt och inget, mest bebissaker :P

Jag har köpt mig en amningsbh, så nu är det jobbiga ur världen :)


Tack för dagen Linn, det var skönt att prata av sig som vanligt :D <3

När Molly kom hem från dagis så busade vi lite och sen gosade vi ner oss i soffan för att kolla på Disney. Molly fick även lite majskrokar idag eftersom vi tar helg idag :)

Jag hade tänkt att hon skulle få vara vaken lite längre än till 19:00 idag, men när dom sa godnatt på Disney klockan 19:00 så skulle hon ner i säng tydligen. Så hon ville inte vara uppe längre :P



Nu sitter jag och väntar på att lyxfällan ska börja så jag ska börja stänga ner här så jag hinner se det från början!



Puss & Kram
<3

Magen vecka 34+0<3

Lillskrutten <3


Vecka 34+0 <3

Hej,hej!




Idag går jag ju in i vecka 34+0, och det känns riktigt bra :D
Det närmar sig verkligen nu, bara 6 veckor kvar tills jag är i vecka 40+0 :P Jag är ju som sagt säker på att jag kommer gå över tiden den här gången med, så jag längtar verkligen tills jag är i vecka 40 :)


Här kommer iaf texten om vecka 34 <3


Vecka 34+0


Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k.sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva om idag... Jag avslutar nog här, så får jag skriva senare om jag kommer på något mer :)

Bilden på magen laddar jag upp från mobilen senare :)


Puss & Kram
<3

Tisdag

Hej,hej!



Idag så skulle jag och syster kolla på en film som jag lånat av henne, men våran dvd strula och den andra dvd:n hittade vi inte kontrollen till så det sket sig ju totalt!

Men jag klippte iaf topparna på henne och sen snackade vi bara lite innan hon skulle börja röra sig hemåt.



När hon hade gått hem så hade jag verkligen ingenting att göra... Så jag satt bara här hemma och väntade på att älsklingen skulle komma hem med våran lilla Mollybus. Stax efter 17:00 så kom en överlycklig liten Molly inskuttandes :D

Vi hann inte göra så mycket innan hon skulle hoppa i säng, men lite soffmys blev det iaf :)

På Fredag så ska Jocke och jag iväg för att skriva faderskapsintyg, ska bli skönt att få det gjort så jag slipper tänka på det :)

Men nu ska jag kolla lite på tv, började precis ett program som jag tittar på!


Puss & Kram
<3

Kakmonster <3

Får ladda upp bild från mobilen igen, datorn strular fortfarande :/

Här kommer iaf bild på mitt söta kakmonster :D


6/2-2012

Hej,hej!




Vi kom aldrig iväg till Vilsta i Lördags... För det blev strul med våran bil så vi kom inte så långt!

Men Molly var lika glad för det, eftersom hon fick vara med pappa och (hjälpa till) med bilen :P
När vi väl hade fixat bilen till Arver så åkte vi hemåt för att bara ha en mysig Lördag hemma :)





Idag så var jag iväg en sväng till barnmorskan för att göra ett extra blodtryck... Det var bättre idag så nu behöver jag inte komma tillbaka på ett till extra iaf :)
Men jag måste tydligen fortfarande ta det lugnt... Och det är ju lättare sagt än gjort med en busig liten Molly i trottsåldern :P


Efter Barnmorskan så kom Jocke och Molly för att hämta upp mig och sen körde Jocke hem oss innan han skulle till jobbet :)

Molly och jag har vart ganska effektiva idag måste jag säga... Vi har städat, diskat, bakat, tvättat ett par maskiner och sen har vi även hunnit met att busa en hel del mellan det :D 

Vi fick även lite besök av mormor och morfar som ville komma och smaka Mollys och min kaka, den blev helt klart godkänd :D 
Dom hade med sig mat hit och den blev helt klart godkänd av oss, riktigt gott var det!!!



När dom hade åkt hem så myste Molly och jag ner oss i soffan och läste lite böcker innan hon ville titta på tv :)
Jag kan meddela att hon var helt slut efter den här dagen, får hoppas hon är skapligt utvilad imorgon så hon orkar med dagis :)


Nu har jag kommit in i en sån här period då jag faktiskt tycker det är jobbigt att lämna Molly på dagis, jag skulle vilja ha henne hemma hela dagarna. Men hon behöver komma iväg till dagis och leka med alla barn där också. 

Min söta lilla Mollybus, jag älskar dig så mycket <3 Jag skulle aldrig klara mig utan dig min fina dotter <3




Ne, nu ska jag ta och läsa igenom alla bloggar innan mammor och minimodeller börjar... Vi får se hur upprörd jag kommer vara efter det programmet, jag brukar ju kunna bli lite upprörd när jag har kollat på det!


Ha det så bra sålänge :)


Puss & Kram
<3

Lördag :)

Hej,hej!




Här sitter jag i soffan hemma och väntar på att mina sammandragningar ska släppa... Dom är faktiskt riktigt obehagliga idag :/
Tog mig en varm dusch när jag vakna för det brukar släppa lite då men det har det inte gjort än... Så älsklingen beordrade mig att sitta kvar här hemma i soffan och ta det lugnt ett tag tills han är klar på sågen(där han jobbar lite extra på Lördagar)
När han är klar så ska vi åka och hämta finaste Molly och se åka till Vilsta för att åka bob med henne :D
Det kan hända att vi kanske åker till en annan backe men antagligen så blir det Vilsta :)



Igår så var vi ju som sagt ute och käkade. Det var riktigt mysigt att komma ut och äta lite och sitta och prata om allt och inget :)
När vi var klara på Akropolis så åkte vi bara hem och satte oss i soffan för att kolla på lite film innan vi skulle sova.

Vi vaknade strax efter 09:00 idag, det är ju typiskt att man är pigg redan då när man får chansen att sova ut hur länge man vill :P


Men,men nu ska jag försöka hinna läsa igenom alla bloggar innan Jocke kommer och hämtar mig :)


Puss & Kram
<3

Magen vecka 33+0<3


Vecka 33+0 <3

Hej,hej!


Igår gick jag som sagt in i vecka 33+0 och nu tycker jag verkligen att tiden går sakta framåt!

Jag skulle inte bli jätte ledsen om lillskrutten bestämde sig för att titta ut några veckor tidigare. Mina foglossningar blir ju inte direkt bättre om man säger så. Nu kan jag inte dammsuga längre heller, så det får Jocke sköta tills h*n tittar ut.

Hur som helst så blir jag mer och mer säker på att det är en liten kille som ligger där inne och ju mer säker jag blir på att det är en kille så blir Jocke mer säker på att det är en tjej :P

Vi får helt enkelt se vad det är för en liten sötnos som gömmer sig där inne den här gången :)

Här kommer iaf texten till vecka 33 :) <3



Vecka 33+0




Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. 

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser.Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta digmen inte under hela dygnets alla timmar.






Imorgon så ska Mollybusen sova hemma hos sin farmor för Jocke och jag ska ut och käka och bara ha en myskväll för oss själva :)
Vi kanske ska gå på bio också, det beror på om vi hittar någon bra film som vi vill se annars blir det att titta film hemma :)


Men,men nu ska jag börja göra mig iordning för natten!

Bilden på magen får jag ladda upp från mobilen, för Evve ligger och sover nu :P

Puss & Kram
<3

Imorgon

Hej,hej!



Idag går jag in i vecka 33+0 :)
Jag lägger in bild och text imorgon för jag har fortfarande feber så jag orkar inte sätta på datorn... Ska bara sitta i soffan och titta tv tills älsklingen kommer hem.

Men jag skriver som sagt mer imorgon, nu ska jag koncentrera mig på att bli frisk!

Puss & kram
<3


RSS 2.0