Å-festen!

Hejsan !

Igår var jag nere på å-festen med syster yster, och så träffa vi Linn och Ello också:D<3

Mimmie vann som vanligt en stor choklad =P

Vi var inte nere sådär jätte länge men det var riktigt trevligt iaf!


Idag så ska Jocke och jag ner på å-festen och gå omkring lite=)
Anna-liisa och Benny skulle hänga med ner också så det blir kul=D!

Tidigare idag så var vi över hos lilla Tuva som fyller 4 år idag, hon fick en heffaklump eller vad dom nu heter av mig och Jocke, vilket hon blev jätte glad över=D'


Måste bara säga att jag blir lite smått irriterad på vissa folk!

Innan jag blev gravid så ville ni inte veta av mig och jag var så ful, äcklig och dum ja allt ni sa. Men nu sen jag blev gravid då är det ett väldigt tittande inne på bilddagboken och alla ska vara så trevliga!
Jag är precis samma människa fast jag är gravid!
Det är inte direkt så att jag glömmer allt ni gjort mot mig bara för att jag ska ha barn.
Jag slutade bry mig om vad ni säger om mig för länge länge sen, jag har liksom vuxit ifrån allt det där och startat om på nytt.
Nu ska jag och Jocke starta våran egen familj och allt som rör er andra ( ni vet vilka ni är ) ligger så långt borta!

Så nu har jag iaf skrivit av mig lite om det =)Kommer en liten sen uppdatering nu om vad som händer i vecka 34+0=)<333


BebisenDin bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Du


Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.Skriver lite mer imorgon för nu ska jag upp och äta lite mat:D

Ta hand om er alla
Puss och Kram
<333

Vad folk tycker ^^
Postat av: Zara

hej! måste bara få tala om hur de brukar vara.. man kan vara världens äckligaste eller underbaraste människa. men när man blir gravid så e man omtyckt av alla (nyfikna människor). sen kommer bebisen å alla vill titta på den. de skiter oftast i föräldrarna. SEN när de fått se bebisen så kommer de bli som de var innan. så när bebisen är lite större vet man vilka som bryr sig på riktigt (om man inte viste de redan innan). så BRUKAR de vara...hoppas du/ni mår bra iaf. ska rensa lite mera kläder snart här. men har inte så mycket mer neutralt. blir de en ´liten kille så finns här MASSOR med kläder om du vill ha =). kramar till dej

2009-08-16 @ 09:52:18
URL: http://grabbarnasmamma.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0