Magen den bara växer<3

Hejsan alla:D!

Jag skrev tyvärr inget igår för jag kom hem så pass sent att jag inte hann sätta mig vid datan!

Igår så sprang jag runt med lilla Johanna på stan och kollade lite=) Hon köpte en hel del massa saker och för min del så blev det en helt vanlig svart tunika:)
Jag måste säga att det var en väldigt trevlig dag, tack för igår Johanna:D<3

När jag hade kommit hem från stan så började Jocke och jag skriva upp vad vi har tills vi ska flytta och vad vi behöver och det visade sig att vi faktiskt har det mesta:D Det blev en stor lättnad när vi hade skrivit klart=).


Idag så har jag inte gjort sådär jätte mycket, trodde som vanligt att min dag skulle bli super trist.
När Jocke och Emil åkte till skolan så tog jag en liten tur genom skogen ner till mormor och morfar för jag skulle hänga med dom in till stan=)
Hann inte mer än att komma dit så skulle vi sätta oss i bilen och åka in till stan:D

Vi sprang runt och letade studenpressent till min kusin Linn och Jocke (mormor behövde lite hjälp med vad hon skulle köpa). Jag kan inte säga vad hon köpte till Linn eftersom hon läser min blogg så det skulle ju bli lite tråkigt:P

Men hur som helst så hittade hon en jätte fin skjorta till Jocke som han ska få i födelsedagspressent och så köpte hon en jätte bra studentpressent men det vill jag inte skriva här vad det var;)

Efter att vi hade sprungit runt lite på Tuna Park så åkte vi och fikade lite, det var mycket trevligt=)
Så tack till mormor och morfar som räddade min dag idag xD<33Nu växer magen för fullt, trodde inte att den kunde växa så fort men det är mysigt=)<3
Tänkte klippa in en liten text där det står vad som händeri vecka 22:)<33
för jag är nämligen i vecka 22+5 idag=)<3Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.


Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.


Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.Här kommer en liten bild på magen som är tagen idag:) Sen ska jag stänga ner här och kolla på grey's anatomy:D<3

Puss och kram till alla:D<3


Vad folk tycker ^^
Postat av: Anonym

Hehe, nej. Vi får hitta på något snart igen. :) <3

2009-05-27 @ 23:18:54
Postat av: Johanna

Hihi, ja vi får hitta på något snart igen. :) <3

2009-05-27 @ 23:30:24
URL: http://iccywiw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0