Hej igen

Hej,hej!

Nu var det ett tag sen jag skrev... Men jag har haft fullt upp hela tiden!

Lilla söta Molly har gått och blivit sjuk. Vi var hos läkaren igår och dom sa att hon har fått falsk krupp... Så hon hostar jätte mycket och har svår att andas plus feber på det :(

Tycker så synd om henne. Hon vill knappt äta eller dricka. Vi får i henne jätte lite välling ibland och kanske lite lite saft :/

Jag vet inte hur många gånger vi har ringt rådgivningen, men dom säger att så länge hon får i sig lite vätska och välling så är det bra. Hoppas henne medicin börjar värka ordentligt till imorgon iaf!


På allt det så har jag gått och blivit sjuk också... Jag har feber så Jocke har vart hemma från jobbet idag, hoppas jag är frisk till imorgon så jag kan hjälpa till mer med Molly.


Jag tycker det är jätte tråkigt att jag inte kan blogga från min iphone också, för det skulle vara så mycket smidigare när jag inte har tid att sätta mig vid datorn. Plus att jag vill kunna blogga sen när det är dags för förlossningen, vore roligt att kunna uppdatera själv :)

Men som det ser ut nu så får jag be syster min att uppdatera den här gången med. Det kommer bli mycket för henne, för hon kommer antagligen att ta Molly när vi ska till förlossningen!
(Jag vet att jag planerar lite tidigt när det gäller förlossningen, men det är ju bra att vara förberedd)


På tal om lilla bebis så ska jag slänga upp en liten text om vad som händer i veckan som jag är i :)
Vecka 14

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut. 

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu fåtrög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt. 

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår. 

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

 Puss & Kram
<3

 


Vad folk tycker ^^
Postat av: Jasmin - mamma till Angelina

Åh så spännande! Minns när jag nästan varje dag läste vad som skedde inne i magen vecka för vecka och jag var så otålig.

2011-09-22 @ 00:45:21
URL: http://jassisa.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

du får kolla in min challenge. jag skriver ut exakta övningar jag kör...

2011-09-23 @ 12:54:30
URL: http://saratilling.se
Postat av: linn

Men Elin, nu är du väldig seeeeeg!!! :P

2011-09-25 @ 18:25:59
URL: http://linnhademalm.blogg.se/
Postat av: Maj - en bra träningsblogg

Kul att du väntar ett till barn! =)

2011-09-26 @ 14:41:20
URL: http://majjohansson.blogg.se/
Postat av: evelina fahlström

Svar: Hihi tack BÄBY! :D Jag är också glad, hihih <3<3

2011-09-27 @ 09:26:24
URL: http://fevelina.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Hur är det med er? Längesen du skrev här inne

2011-09-27 @ 10:26:52
URL: http://saratilling.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0