Vecka 33+0 <3

Hej,hej!


Igår gick jag som sagt in i vecka 33+0 och nu tycker jag verkligen att tiden går sakta framåt!

Jag skulle inte bli jätte ledsen om lillskrutten bestämde sig för att titta ut några veckor tidigare. Mina foglossningar blir ju inte direkt bättre om man säger så. Nu kan jag inte dammsuga längre heller, så det får Jocke sköta tills h*n tittar ut.

Hur som helst så blir jag mer och mer säker på att det är en liten kille som ligger där inne och ju mer säker jag blir på att det är en kille så blir Jocke mer säker på att det är en tjej :P

Vi får helt enkelt se vad det är för en liten sötnos som gömmer sig där inne den här gången :)

Här kommer iaf texten till vecka 33 :) <3Vecka 33+0
Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. 

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser.Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta digmen inte under hela dygnets alla timmar.


Imorgon så ska Mollybusen sova hemma hos sin farmor för Jocke och jag ska ut och käka och bara ha en myskväll för oss själva :)
Vi kanske ska gå på bio också, det beror på om vi hittar någon bra film som vi vill se annars blir det att titta film hemma :)


Men,men nu ska jag börja göra mig iordning för natten!

Bilden på magen får jag ladda upp från mobilen, för Evve ligger och sover nu :P

Puss & Kram
<3

Vad folk tycker ^^
Postat av: Anna - Lycklig mamma till Saga & Freja!

Jag har inte fått någon känsla på vilket kön det är på knodden där inne.. Ska känna av lite och återkommer med en gissning ^^

2012-02-03 @ 22:19:22
URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0