Vecka 34+0 <3

Hej,hej!
Idag går jag ju in i vecka 34+0, och det känns riktigt bra :D
Det närmar sig verkligen nu, bara 6 veckor kvar tills jag är i vecka 40+0 :P Jag är ju som sagt säker på att jag kommer gå över tiden den här gången med, så jag längtar verkligen tills jag är i vecka 40 :)


Här kommer iaf texten om vecka 34 <3


Vecka 34+0


Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k.sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva om idag... Jag avslutar nog här, så får jag skriva senare om jag kommer på något mer :)

Bilden på magen laddar jag upp från mobilen senare :)


Puss & Kram
<3

Vad folk tycker ^^
Postat av: Sanna Suomela - Eskilstunas bloggerska!

Tack Elin! =)

2012-02-08 @ 21:27:48
URL: http://ssannassuomela.blogg.se/
Postat av: Anna - Lycklig mamma till Saga & Freja!

Snart, snart! Vad spännande det börjar bli nu!

2012-02-09 @ 12:50:47
URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0