Vecka 36+0<3

Hej,hej!Idag går jag in i vecka 36+0 :) 

Nu börjar faktiskt magen bli riktigt klumpig och är allmänt i vägen. Idag fick Jocke hjälpa mig upp från golvet när jag hade lekt med Molly!
Man känner sig ju inte direkt smidig när man måste ha hjälp upp från golvet... Men det är inte alltid så lätt att ta sig upp själv med foglossningar.
Jag börjar bli trött på magen även om jag älskar den. Men nu går jag ju bara och väntar på att det ska hända något, fast det kommer nog ta sin tid innan det gör det!


BB-väskan skulle jag ju packa i helgen som var hade jag ju tänkt... Det blev aldrig av så ska försöka ta itu med det nu till helgen ist. Måste bara ner på stan och köpa några saker till lillskrutten som fattas :)

Här kommer texten om vecka 36+0!Vecka 36+0Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen. 

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt attbarnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.
Bilden på magen slänger jag in från min iphone som vanligt sen!


Imorgon så är det sista dagen för Molly att äta sin penicillin :) Så nu får vi hoppas på att hon inte blir sjuk direkt igen!

Imorgon tar vi även helg här hemma som vanligt, så när Mollybusen kommer hem från dagis så ska vi ha myskväll här hemma med lite majskrokar och mumin ;)
Hon orkar inte göra så mycket mer än att mysa ner sig i soffan imorgon för hon har en lång dag på dagis :/

Men det är alltid mysigt och bara ligga i soffan och kramas :D <3
Nu ska jag hjälpa mamma med att leta reda på ett nr... Så ska stänga ner här innan hon ringer upp igen!
Men vi hörs imorgon!

Puss & Kram
<3

Vad folk tycker ^^

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0