Beräknat förlossninsdatum!

Hej,hej!
Idag är jag nog mer deprimerad än vad jag har vart innan. Förlåt för att jag bara gnäller men det är svårt att hålla humöret uppe :/

Idag är det som sagt beräknat att lillskrutten ska titta ut, men jag känner absolut ingenting mår faktiskt bättre än vad jag brukar göra... Har inte ens ont i ryggen idag!
Så den här dagen gillar jag verkligen inte!!!!!


Idag var jag ute hos mamma medans Molly var på dagis. Tog mig en promenad tillsammans med min fina Ahlizee.
Tur att vi gick mitt ute i skogen för jag har gått och pratat med henne om hur synd det är om mig. Folk hade nog trott att jag var spritt språngande galen om dom hade sätt oss haha!Jag hann även med att sitta i solen en stund och snacka skit med mamma, även hon fick höra lite om hur synd det är om mig. Hon tycker ifs synd om mig också :P

Eftersom det inte verkar vilja dyka upp någon liten bebis inom dom närmsta dagarna så får jag väll försöka se fram emot min 20-års dag ist. På Fredag så kommer det lite folk och firar mig så det ska bli kul :)

Just nu sitter jag och kollar på lite skor som jag önskar mig i födelsedagspresent, ska visa min snälla älskling när han kommer hem vilka jag önskar mig ;)

Nu ska jag bara klista in texten för vecka 40+0 sen så ska jag läsa vidare på lite bloggar :)
Vecka 40+0


Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är detbara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar. 

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cmfrån topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Puss & Kram
<3

Vad folk tycker ^^

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0